Signal fra styrtet flys sorte boks er blevet opfanget

Indonesiske rednings- og eftersøgningshold har i jagten efter at finde et styrtet AirAsia-fly fredag opfanget signaler fra det, der menes at være en af flyets sorte bokse.

Det oplyser efterforskeren Santoso Sayogo fra Indonesiens nationale komité for transportsikkerhed ifølge Reuters.

- Vi har fået en opdatering fra hold i området om, at sporingsudstyr har opfanget flere signaler. Vi krydser fingre for, at det er fra den sorte boks. Det skal dykkere nu bekræfte, siger Santoso Sayogo.

Signalerne skulle være opfanget i Javahavet, hvor vragdele tidligere er blevet fundet.

Onsdag oplyste de indonesiske myndigheder, der står for eftersøgningen og bjærgningen af det nedstyrtede AirAsia-fly, at de havde lokaliseret flyets haleparti på bunden af havet ved hjælp af en fjernstyret undervandsrobot.

Efterfølgende har søgningen været fokuseret på at finde den sorte boks, der formentlig kan give svar på, hvad der skete, da flyet 28. december forsvandt fra radaren på vej fra Surabaya i Indonesien til Singapore med 162 mennesker om bord.

Fredag har eftersøgningstjenesten sendt helikoptere af sted med specielle balloner om bord. De skal bruges til at løfte halepartiet op til overfladen.

I første omgang mente myndighederne, at den sorte boks befandt sig i netop halepartiet, men Sayogo oplyser, at det tyder på, at den sorte boks befinder sig et andet sted.

- Desværre tyder det på, at den (boksen, red.) ikke befinder sig i halen. Det skal dykkerne undersøge nærmere for at bekræfte dens præcise position, siger han.

46 lig er indtil videre blevet bjærget fra Javahavet ud for Borneos kyst. Det samme er flere vragdele.

Flyets sorte bokse omfatter optagere, der registrerer flyets data og samtaler i cockpittet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip