To sigtede i kæmpe hash-sag anholdt efter en måned på fri fod

To unge mænd på 17 og 18 år er efter en lille måneds tid på fri fod nu igen sat bag lås og slå. Mændene er anholdt i forbindelse med en stor sag om salg af hash i Jægersborggade i København.

30. april besluttede Københavns Byret at løslade otte af de personer, som sidder varetægtsfængslet i sagen, men onsdag vurderede Østre Landsret, at byretten havde vurderet situationen forkert, og bestemte, at de løsladte alligevel skulle fængsles.

- Vi har været ude og foretage ransagninger 10-12 steder, og i den forbindelse har vi anholdt de to i en lejlighed i Nordvestkvarteret, fortæller politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Københavns Politis afdeling for organiseret kriminalitet.

Torsdag bliver de to mænd stillet for en dommer ved Retten på Frederiksberg, som skal fastsætte en frist for, hvor længe mændene skal sidde fængslet.

I mellemtiden skal politiet forsøge at finde frem til de sidste seks personer, som i sin tid blev løsladt af Københavns Byret.

- Jeg vil opfordre dem til at melde sig selv, for vi fortsætter med at lede efter dem. Hvis det ikke fører noget med sig, så kan det være, at vi vil efterlyse dem offentligt, siger Steffen Thaaning Steffensen.

I sagen om hashsalg i Jægersborggade er 24 personer blevet tiltalt, og sagen skal for retten til oktober. Dog er sagen så omfattende, at den forventes at køre et godt stykke tid ind i 2015.

Da Københavns Byret løslod de otte i april, var det ud fra en betragtning om, at de ikke kunne forstyrre politiets efterforskning, hvis de var på fri fod.

Anklager Ulrich Thomsen var dog lodret uenig og kærede kendelsen til Østre Landsret. Håbet var i første omgang, at landsretten hurtigt ville omstøde byrettens kendelse.

Men nogen hurtig sagsgang blev det ikke til. I de fleste tilfælde behandles kæremål på et skriftligt grundlag, men landsretten besluttede, at der skulle være et egentligt retsmøde.

Det betød, at man måtte vente på en dato, hvor de ottes forsvarsadvokater havde tid i kalenderen, før landsretten kunne træffe afgørelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip