Sigtelse: Københavnsk pædagog krænkede femårig

En 36-årig pædagogmedhjælper fra København er mistænkt for at have forgrebet sig seksuelt på en femårig pige. Det oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller til Ritzau.

Fredag har Retten på Frederiksberg under et grundlovsforhør valgt at varetægtsfængsle manden i to uger, da dommeren mener, at der er særlig bestyrket mistanke for, at han er skyldig.

Grundlovsforhøret blev holdt bag lukkede døre, og der er navneforbud i sagen.

- Der er tale om et overgreb, som er foregået den 27. februar, på et tidspunkt hvor pædagogmedhjælperen har været alene med pigen, fortæller Jens Møller.

Institutionen fremsendte ifølge Jens Møller mandag en såkaldt bekymringsskrivelse til politiet, og tirsdag holdt politiet et møde med institutionen.

- Torsdag foretog vi videoafhøring af pigen, og efterfølgende blev manden anholdt, fortæller Jens Møller.

Sigtelsen mod manden er rejst efter straffelovens bestemmelse om voldtægt. I sædelighedssager er det sådan, at når offeret er et barn under 12 år, så regnes et seksuelt overgreb altid som voldtægt.

Det gælder også, selv om der ikke er anvendt vold eller trusler om vold, hvilket ellers normalt er en betingelse for at rejse sigtelse for voldtægt.

Københavns Kommune oplyser til Ritzau, at man på nuværende tidspunkt ikke ønsker at kommentere sagen, men henviser til politiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip