Sigtelse udvidet i sag om kursmanipulation

Skrevet af admin

|

21/07/2014

Dagens topnyheder

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - bedre kendt som Bagmandspolitiet - har udvidet sigtelsen mod Realkredit Danmark og én af de i forvejen sigtede medarbejdere under efterforskning af sagen om mulig kursmanipulation tilbage i 2009.

Det meddeler Realkredit Danmark i en fondsbørsmeddelelse.

Sigtelsen går på, at en medarbejder hos Realkredit Danmark i august 2009 i en telefonsamtale videregav intern viden om handel med 2-procent obligationer til flekslån til en medarbejder i Danske Bank. Men disse oplysninger havde Danske Bank ikke ret til at kende før andre på markedet.

At samtalen er foregået i august 2009, tyder ifølge sigtelsen på, at de sigtede medarbejdere har udvekslet oplysninger over længere tid, end det hidtil har været kendt. Den oprindelige sigtelse omhandler nemlig kun telefonsamtaler fra februar 2009.

- Det materiale, som danner baggrund for udvidelsen af sigtelsen, er noget yderligere materiale, som vi har indhentet på baggrund af de undersøgelser, som vi foretog i forbindelse med den første sigtelse, siger vicestatsadvokat i Bagmandspolitiet, Henrik Helmer Steen, til Ritzau.

Der er en forældelsesfrist på fem år i sager som denne, og derfor skulle Bagmandspolitiet udvide sigtelsen inden den 4. august i år, der er datoen for samtalen i 2009.

Fire personer er nu sigtet i sagen, efter at sigtelserne mod to ledende medarbejdere i Danske Bank tidligere på måneden blev frafaldet.

Det var Danske Bank selv, der underrettede Finanstilsynet om sagen, da det var blevet konstateret, at koncernens interne regler var blevet overtrådt i forbindelse med obligationshandler med Realkredit Danmark, der er ejet af Danske Bank-koncernen.

- I den forbindelse faldt man over en masse ting, blandt andet det, som gav anledning til den oprindelse sigtelse, forklarer Henrik Helmer Steen.

Realkredit Danmark vil ikke kommentere sagens detaljer, men chefjurist Jacob Elverum har sendt en skriftlig kommentar.

- De forhold, sigtelsen vedrører, er allerede en del af den interne undersøgelse, vi selv har igangsat, og en del af det materiale, vi har overdraget til myndighederne. Vi samarbejder fuldt ud med myndighederne, skriver han.

Vicestatsadvokaten siger til Ritzau, at efterforskningen af sagen forventes færdig inden udgangen af 2014.

/ritzau/