Sigtelse: To unge mænd påsatte brande for 14 millioner kroner

To mænd på 22 og 29 år er onsdag ved Retten i Nykøbing Falster blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for brandstiftelse og indbrud.

I alt er mændene, der kommer fra Falster, sigtet for 18 påsatte brande og to indbrud på Lolland-Falster i perioden fra maj til deres anholdelse tirsdag aften.

Anklager Henrik Holten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser til folketidende.dk, at der ved brandene er sket skader for ikke under 14 millioner kroner.

Sommeren igennem har Lolland og Guldborgsund kommuner været plaget af en stribe påsatte halmbrande, og nu mener man altså, at man har fundet frem til gerningsmændene, der blev anholdt tirsdag aften ved 20-tiden.

Ifølge folketidende.dk, der var til stede i retten, ville ingen af de sigtede udtale sig i grundlovsforhøret. Gennem deres forsvarere lod de dog forstå, at de nægter sig skyldige i de mange brande.

Under afhøring hos politiet har den 29-årige dog ifølge folketidende.dk erkendt, at de har sat ild til en campingvogn i Tunderup, og at de har været i nærheden af flere af de påsatte brande.

/ritzau/

 

Dagens Gossip