Sigtet dansker i Sydafrika: Konen skar kønsdele af kvinderne

En 58-årig dansker forklarer, at det ikke var ham, der skar kønsdelene af et ukendt antal kvinder i Sydafrika og opbevarede dem i sin fryser.

Det var hans sydafrikanske kone, der førte kniven, forklarer den sigtede mand. Han har gennem sin advokat udtalt sig om sagen til det sydafrikanske medie Netwerk24.

Det skriver Ekstra Bladet.

Konen planlagde ifølge mandens forklaring at sælge de nedfrosne kønsdele i sit hjemland Lesotho, som er et uafhængigt kongerige i Sydafrika.

Den 58-årige dansker er mandag blevet fremstillet i grundlovsforhør i retten i Bloemfontein, og her blev hans varetægtsfængsling forlænget i syv dage til og med 28. september, skriver flere medier.

Det giver politiet mere tid til at efterforske sigtelserne mod ham. Han er sigtet for en række seksuelle overgreb og usømmelig omgang med kvindelige kønsorganer.

Politiet tror ikke på mandens forklaring.

- Vi er overbevist om, at vi har fat i den rigtige gerningsmand. Vi har blandt andet en video, hvor han udfører et af sine indgreb på en kvinde, fortæller efterforsker ved det sydafrikanske politi Lynda Steyn til Netwerk24 ifølge Ekstra Bladet.

Lynda Steyn har forklaret avisens reporter på stedet, at operationerne formentlig har fundet sted i mandens soveværelse.

Politiet ransagede torsdag mandens hjem, hvor betjente fandt 21 kønsdele i en fryser. Det er endnu ikke klart, hvor mange kvinder kønsdelene stammer fra.

Den sigtede dansker bor i byen Bloemfontein, der er Sydafrikas sjettestørste by. Han bor angiveligt sammen med sin kone og to børn.

Det sydafrikanske politi har tidligere afvist forlydender om, at det skulle være konen, der anmeldte sin 58-årige mand.

Det er ikke helt klart, om den sigtede dansker faktisk er 58 år.

Hangwani Mulaudzi, talsmand for politiet i Bloemfontein, oplyser til Ritzau, at manden er 58 år, men flere medier skriver, at han er 63 år.

Oplysningen om de 63 år har BT fra mandens familie, der siger, at den sigtede er født i 1952, og at han dermed er 63 år.

Ifølge dr.dk fortæller manden hele sin historie i en DR Dokumentar, der sendes på P1 torsdag.

Her fremgår det angiveligt, at han er flygtet fra en dom i Danmark på seks måneders fængsel for ulovlig våbenbesiddelse. Han har siden 2006 boet i Sydafrika, hvor han ville blive, til den danske sag var forældet.

Forældelsen indtrådte 17. september, netop den dag da han blev anholdt i Sydafrika for at omskære kvinder, oplyser DR.

/ritzau/

 

Dagens Gossip