Sigtet i Filippa-sagen træffer stor beslutning

22/04/2023 11:19

Nicolai Busekist

Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Den 32-årige mand fra Korsør, der er sigtet i sagen om Filippa, har truffet en stor beslutning.

Mest læste i dag

Den 32-årige mand, der er sigtet og fængslet i sagen om den 13-årige Filippa, har truffet en overraskende beslutning. Han har nemlig valgt at skifte sin forsvarer ud.

Det skriver Ekstra Bladet, der lørdag morgen har været i kontakt med advokat Jens Otto Johansen.

Hidtil har det været Jens Otto Johansen, der har været forsvarer for den sigtede mand, hvorfor det også var ham, der var med i retten under grundlovsforhøret i mandags.

Tilsyneladende mener den 32-årige mand, at han ikke er den rette til at forsvare ham i den kommende retssag. Det vides endnu ikke, hvornår sagen kommer for retten, men alligevel har han valgt at skifte sin forsvarer.

Ifølge Ekstra Bladet skete der fredag ombeskikkelse, hvorfor en af landets mest kendte forsvarsadvokater har overtaget rollen som forsvarer for den sigtede. Her er der tale om advokat Michael Juul Eriksen.

Ekstra Bladet skriver også, at Michael Juul Eriksen har bekræftet dette, men at han i samme ombæring fortæller i en SMS, at det ikke bliver ham, der kommer til at være forsvarer i sagen.

Ifølge den kendte forsvarsadvokat er der 'allerede anmodet om en ny forsvarer, hvilket retten og politiet er informeret om'.

Selvom der er blevet anmodet om dette, kommer den formelle del af processen først til at finde sted mandag i den kommende uge, oplyser den kendte forsvarsadvokat.

Det betyder også, at det ikke vides, hvem der kommer til at være forsvarsadvokat for den 32-årige sigtede, der foreløbig skal sidde varetægtsfængslet frem til den 11. maj.

Som udgangspunkt har en sigtet ret til selv at vælge sin forsvarer, men det er ikke usædvanligt, at det er retten, der i første omgang beskikker en forsvarer, hvorefter den sigtede kan vælge at skifte sin forsvarer ud.