Sigtet i kuffert-drab også sigtet for voldtægt med kniv

Med en enorm kniv og kvælertag tvang en 31-årig drabssigtet mand i foråret en kvinde til sex.

Det mener anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi, som i begyndelsen af juli rejste tiltale mod manden, som nu også har fået en drabssag på halsen.

Der er nemlig tale om den mand, som i sidste uge blev fængslet for at have dræbt en 48-årig italiensk kvinde i Lyngby. En kvinde, som boede til leje hos manden.

Manden er endnu ikke dømt i nogen af sagerne, men anklageskriftet i voldtægtssagen viser, at han i hvert fald efter anklagemyndighedens opfattelse har behandlet sit voldtægtsoffer ganske voldsomt.

Af anklageskriftet i sagen fremgår det, at manden holdt en 37 centimeter lang kniv for sit offers pande, mens han tvang hende til både samleje og oralsex.

Manden skulle ifølge anklageskriftet også have taget kvælertag på sit offer og forulempet hende seksuelt på andre måder.

Voldtægten var kulminationen på andre forulempelser af kvinden i dagene forinden. Ifølge anklagemyndigheden har manden beluret kvinden og taget et nøgenbillede af hende. Et billede, som han efterfølgende har sendt til en tredje person.

I teorien kunne manden have siddet i fængsel allerede, men i forbindelse med voldtægtssagen kunne Nordsjællands Politi hverken overbevise Retten i Lyngby eller Østre Landsret om, at manden skulle varetægtsfængsles.

Var manden blevet sat bag lås og slå dengang, havde han ikke kunnet dræbe sin 48-årige italienske lejer, som han er sigtet - men altså ikke dømt - for at have gjort. Domstolene mente dog, at beviserne mod manden var for svage til en fængsling.

Selv erkender manden at have forvoldt kvindens død, men han bedyrer, at der har været tale om vold med døden til følge. Med andre ord har han ikke haft til hensigt at dræbe sit offer.

Mandens advokat, Lone Refshammer, har oplyst, at den 31-årige er psykisk syg.

Drabet på den 48-årige kvinde skete ifølge sigtelsen den 27. juli i mandens lejlighed nær Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby. Kvinden blev fundet tre dage senere i et grønt område i nærheden.

Voldtægtssagen mod manden er nu udskudt og kommer til at indgå som en del af drabssagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip