Sigtet for juleskyderi blev selv beskudt ved Bellahøj

Interne konflikter i banden Brothas er sandsynligvis grunden til flere skudepisoder i København siden jul.

Københavns Politi kunne tirsdag anholde seks medlemmer af banden og sigte to af dem for drabsforsøg, mens i alt fem sigtes for røveri.

Alle seks blev onsdag fremstillet i et grundlovsforhør for lukkede døre. Her blev fire af dem fængslet i fire uger, mens de to sidste blev løsladt.

Drabsforsøget skete juleaften sidste år på Frederikssundsvej 150 i Brønshøj, da maskerede mænd invaderede en spillehal på adressen og skød en 34-årig mand i brystet.

Manden, der også har relationer til Brothas, blev dagen efter meldt udenfor livsfare.

Nu viser det sig ifølge tv2.dk, at den ene af de to sigtede for drabsforsøget er identisk med en 22-årig mand, som ukendte gerningsmænd sidst i januar sendte en skudsalve mod, da han kom kørende i bil ved Bellahøj i København en sen fredag aften.

Med sig i bilen havde den 22-årige flere familiemedlemmer, og politiet formoder, at angrebet var en såkaldt bytter, hvor man har villet hævne skyderiet juleaften.

Vicepolitiinspektør Lau Thygesen fra Københavns Politis afdeling for organiseret kriminalitet siger til Ekstra Bladet, at skyderierne er konsekvensen af en "form for opsplitning" i Brothas, hvilket har medført "et internt konflikt-scenarie".

Politiet ønsker ikke at uddybe røverisigtelsen.

Fra grundlovsforhøret ved Retten på Frederiksberg kan tv2.dk dog oplyse, at det drejer sig om røveri af en Mercedes til 358.000 kroner, som tilsyneladende er en vigtig brik i opklaringen af drabsforsøget juleaften.

- De to sager hænger sammen. Efterforskningen i den ene går over i den anden, men jeg vil ikke sidde her og lufte detaljer, sagde anklager Frederik Larsen, inden dørene blev lukket.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip