Sigtet for at smugle 6,5 ton hash: Tre danskere udleveret fra Spanien

Opdateret: Københavns Politi fik i går udleveret tre danske statsborgere, som i november blev anholdt i Spanien, hvor de var lå inde med 156 kilo hash. En fjerde anholdt er endnu ikke udleveret.

Det er kulminationen på politiet arbejde, hvor man siden maj 2012 har efterforsket et netværk, der mistænkes for omfattende indsmugling af hash fra Spanien til Danmark og Norge.

De udleverede mænd bliver sigtet for i perioden fra juni til november at have indsmuglet og forsøgt at indsmugle i alt 6,5 ton hash fra Spanien via Holland til Danmark og Norge.

Sagen er efterforsket i samarbejde med Spanien og Norge, samt Task Force Øst, som i går anholdt 3 personer i sagen. De tre anholdte fra i går har forbindelse til Christiania og rocker- og bandemiljøet og menes at være organiserede bagmænd.

De 3, der er udleveret fra Spanien, er alle danske statsborger på henholdsvis 44 år, 49 år og 60 år. To af dem er bosiddende i Spanien, den tredje er bosiddende i Holland.

Den 44-årig var i forvejen eftersøgt i Danmark, idet han var udeblevet fra udgang fra en fængselsdom på 7 år for indsmugling af hash.

Mændene blev i formiddag fremstillet i grundlovsforhør og fængslet i 27 dage. 

 

Dagens Gossip