Sigtet for sygehusdrab går frivilligt med til fængsling

Efter adskillige ture til Retten i Nykøbing Falster og flere afstikkere til Østre Landsret i København har en 30-årig kvinde tirsdag frabedt sig domstolenes vurdering af beviserne mod sig.

Den spinkle sygeplejerske, der er sigtet for tre drab og et drabsforsøg på Nykøbing Falster Sygehus, er frivilligt gået med til at lade sin varetægtsfængsling forlænge.

- Hendes forsvarer har ladet hende frivilligt forlænge fængslingen i fire uger frem til 11. august, siger sagens anklager, advokaturchef Jeanette W. Andersen, til Ritzau.

Beslutningen betyder, at retslokalet, hvor kvinden, hendes forsvarer, anklageren og en dommer plejer at sidde, tirsdag eftermiddag står tomt.

Også den mørkegrå sofagruppe, hvor kvindens familie og kæreste trofast har taget plads måned efter måned, står i dagens anledning uberørt hen.

Hidtil har både byretten og landsretten vurderet, at der er begrundet mistanke om, at kvinden er skyldig i to af de tre drab samt drabsforsøg.

- Med det manglende retsmøde er der jo ikke ændret på det, konstaterer Jeanette W. Andersen.

Den frivillige fængsling skyldes imidlertid ikke, at kvinden på nogen måde erkender sin skyld. Fravalget skyldes snarere, at Østre Landsret for nylig har taget stilling til varetægtsfængslingen, efter at hun havde kæret byrettens afgørelse.

Med andre ord var det næppe besværet værd med endnu en tur til Retten i Nykøbing Falster.

De påståede forbrydelser skete i løbet af en enkelt lang vagt på sygehuset - nemlig fra lørdag 28. februar klokken 19 til søndag morgen klokken syv.

Såvel de tre drab som drabsforsøget skal være sket ved, at patienterne blev givet et ukendt præparat intravenøst, fremgår det af sigtelsen.

På Facebook skrev kvinden om formiddagen 1. marts, at hun havde haft den værste nattevagt nogensinde. Hun var parat til at hænge sig selv, lød det.

Kvinden blev anholdt samme søndag på baggrund af en anmeldelse fra sygehuset og har siden da siddet varetægtsfængslet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip