Sikkerheden skærpes efter ubuden gæst i Det Hvide Hus

Sikkerhedsforanstaltningerne ved Det Hvide Hus i Washington bliver øget langs vejen foran præsidentboligen, efter at det fredag lykkedes en 42-årig mand at hoppe over hegnet, spurte over plænen og nå ind gennem dørene til Barack Obamas palæ med en kniv på sig.

Det oplyser Secret Service, der dagligt passer på præsidenten og hans familie både i Washington og på rejser.

En undersøgelse af episoden fredag er sat i gang, men Julia Pierson, som er chef for Secret Service, har indtil videre givet ordre om at højne sikkerheden.

- Pierson har beordret en øjeblikkelig opjustering af patruljer og overvågningsmuligheder langs hegnet omkring Det Hvide Hus på Pennsylvania Avenue. Disse foranstaltninger trådte i kraft i aftes (fredag aften lokal tid, red.), lyder det i en meddelelse fra Secret Service.

Fredag blev dele af Det Hvide Hus evakueret, da manden formåede at forcere hegnet og løbe over græsplænen foran præsidentens hjem med retning mod hovedbygningen. Den 42-årige nåede lige akkurat ind i Det Hvide Hus gennem dørene på den nordlige side af bygningen, før han blev pågrebet.

Tidligere oplyste Secret Service, at manden var ubevæbnet. Men lørdag er den 42-årige blevet sigtet for ulovligt at have trængt ind i en bygning med begrænset adgang for offentligheden med et "dødbringende eller farligt våben" på sig, lyder det i en meddelelse fra den amerikanske statsadvokats kontor.

I en skriftlig erklæring oplyser Secret Service, at der er tale om en springkniv af mærket Spyderco med et blad på knap ni centimeter. Manden havde angiveligt kniven i sin bukselomme.

Episoden er et af de alvorligste brud på sikkerheden ved Det Hvide Hus, siden præsident Barack Obama kom til magten. Den fandt sted, få minutter efter at Obama havde forladt sit hjem sammen med sine to døtre og en af deres veninder for at besøge Camp David weekenden over.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip