Sikkerheden skærpes i lufthavne med direkte fly til USA

USA skærper sikkerhedsforanstaltningerne i lufthavne i andre verdensdele med direkte flyforbindelser til amerikanske byer, oplyser det amerikanske ministerium for intern sikkerhed i Washington.

Ministeriet har ikke specificeret, hvilke lufthavne eller hvilke lande, der vil blive omfattet af den skærpede sikkerhed, og det er heller ikke blevet oplyst, hvad der er baggrunden for de særlige foranstaltninger.

- Vi udveksler de seneste, relevante oplysninger med vore udenlandske allierede, og vi konsulterer luftfartsindustrien, siger sikkerhedsminister Jeh Johnson i en erklæring.

Ifølge amerikanske embedsmænd presser Obama-administrationen på for øget sikkerhed i europæiske lufthavne på grund af bekymring for, at al-Qaeda grupper i Syrien og Yemen er gået sammen om at udvikle bomber, som kan smugles om bord i fly.

Myndighederne i London har omgående reageret på den amerikanske advarsel. The Guardian skriver, at sikkerheden i de britiske lufthavne vil blive strammet. En talsmand for transportministeriet forsikrer, at passagererne ikke kommer til at mærke meget til ændringerne.

- Vi har besluttet at optrappe nogle af vores sikkerhedsforanstaltninger for luftfarten. Af indlysende grunde vil vi ikke kommentere i detaljer på disse ændringer. Størstedelen af passagererne bør ikke opleve væsentlige forstyrrelser, siger talsmanden.

Trusselsniveauet vil ikke blive ændret og forbliver dermed på "betydelig".

En talsmand for lufthavnen i Heathrow, Europas største målt på antal passagerer, afviser at kommentere sagen over for The Guardian.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip