Sikkerhedschef om knivmand nær Obamas hus: Vil aldrig ske igen

Det skal aldrig ske igen, at en person uden videre kan hoppe over hegnet, spurte over plænen og nå ind gennem dørene til Det Hvide Hus med en kniv på sig, sådan som det skete tidligere på måneden.

Det garanterer Julia Pierson, chef for Secret Service, der har til opgave at passe på den amerikanske præsident og hans familie både i Washington og på rejser.

- Jeg tager det fulde ansvar, siger Pierson i en tale til en komité i Repræsentanternes Hus, der undersøger den potentielt skæbnesvangre hændelse.

- Det, der skete, er uacceptabelt og vil aldrig ske igen, siger Pierson.

Sikkerhedschefen understreger, at hun øjeblikkeligt efter hændelsen beordrede øget sikkerhed ved præsidentens bolig i den amerikanske hovedstad.

- Det står klart, at vores sikkerhedsplan ikke blev udført ordentligt, siger Pierson, der imidlertid ikke kommer nærmere ind på, hvordan indtrængningen kunne ske.

Det var en dekoreret veteran fra Irak-krigen, den 42-årige Omar Gonzalez, der 19. september hoppede over hegnet ved Det Hvide Hus med en kniv på sig.

Efterfølgende er det kommet frem, at han i sin bil havde 800 patroner, to økser og en machete, og at han i juli blev anholdt med en snigskytteriffel og et kort, hvorpå Det Hvide Hus var markeret.

Omar Gonzalez blev også stoppet, men ikke anholdt, da han gik forbi præsidentboligen i august med en økse.

Overfor komitéen i Repræsentanternes Hus erkender Pierson, at der generelt har været problemer og fejltrin i Secret Service i de seneste år.

Fejlene omfatter blandt andet, at det i 2011 lykkedes en mand at affyre syv skud mod Det Hvide Hus. Først flere dage senere blev Secret Service opmærksom på, at angrebet havde fundet sted.

I en anden sag måtte tre agenter sendes hjem, efter at de under en rejse med Obama var røget på druk i Amsterdam.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip