Sikkerhedschef: Respektfulde Roskilde-gæster varmer op

Titusindvis af glade og respektfulde mennesker har siden søndag sørget for, at dette års Roskilde Festival er blevet skudt i gang med manér.

Det fortæller festivalens sikkerhedschef, Morten Therkildsen, torsdag, et par timer inden den egentlige festivalplads åbnes for gæsterne, der kan se frem til fire dages musik.

- Vi er kommet fantastisk fra start. Vores gæster følger de regler og rammer, vi stiller op for dem, siger han til Ritzau.

- Det så vi blandt andet ved åbningen søndag, hvor flere end 50.000 mennesker respekterede de opsatte cykelhegn og minestrimlen uden at løbe ind på campingarealerne før tid, fortsætter han.

Torsdag morgen var omkring 63.000 gæster væltet gennem sluserne til Dyrskuepladsen, men med musikken lige rundt om hjørnet vil en sand tsunami af blandt andet endagsgæster, scene-personale og artister følge trop.

- Der venter et stort rykind nu, så der er nok at se til. Vi plejer at sige, at vi samlet set kan komme op og lave en musikbegivenhed med omkring 135.000 deltagere, siger Morten Therkildsen.

På campingarealet West trisser en lettere slidt Christian Skovsgaard rundt og vidner om, at der har været knald på de indledende dage.

- Der har været super god stemning med masser af fester, men nu ser jeg frem til, at musikken begynder, siger den 35-årige københavner, der i år besøger festivalen for fjortende gang og i øvrigt kun har ros til overs for arrangørerne:

- Det er virkelig godt arrangeret i år. Logistikken omkring toiletterne og ølboderne kører eksempelvis meget bedre end tidligere år, siger han.

28-årige Sanne Reneé Stengaard Jensen bakker op og fortæller med sin hæse stemme, at "der er styr på det hele".

- Jeg er blandt andet ret imponeret over, at toiletterne bliver tømt så ofte. Det, synes jeg, er vigtigt, siger hun.

Festivalområdet åbner torsdag klokken 17. De første store musiknavne er amerikanske Outkast og legendariske Rolling Stones, der begge spiller på Orange Scene.

/ritzau/

 

Dagens Gossip