Sikkerhedsekspert advarer: Disse fire apps bør du afinstallere

Skrevet af Henrik R

49 uger siden

|

09/06/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En sikkerhedsekspert fortæller herunder, hvilke slags apps du bør fjerne fra din telefon.

Dagens topnyheder

Er din smartphone sikker? Brad Freeman, teknologidirektør ved SenseOn, rådgiver i et interview med The Sun om, hvilke apps du bør overveje at fjerne fra din telefon samt de fire advarselsflag, der kan hjælpe dig med at spotte en tvivlsom app.

Herunder kan du se, hvilke fire typer apps, du skal være ekstra påpasselig med.

Fire apps du bør være forsigtig med

1. Lommelygte Apps: Nogle lommelygte apps anmoder om adgang til data, som de ikke har brug for, som f.eks. din lokation eller kontakter.

2. Random Video Chat Apps: Disse apps, som Omegle og Chatroulette, kan være mål for cybersvindel og er kendt for at have dårlige sikkerhedsforanstaltninger.

3. Optimeringsapps: Apps, der lover at "rydde" eller "booste" din telefon, som Clean Master, kan ofte indsamle data uden din viden.

4. Ukendte Social Media Apps: Vær forsigtig med social media apps, der ikke er mainstream, da de kan have svagere sikkerhedskontroller.

Det er dog ikke kun en særlig type apps, du bør være påpasselig med ifølge sikkerhedseksperten. Når du har apps liggende på din telefon, bør du også holde øje med følgende detaljer:

1. Kilden til dine Apps

Det første røde flag er, hvor du downloader dine apps fra. Freeman understreger, at det er afgørende kun at installere apps fra telefonens officielle appbutik. Selvom systemet ikke er perfekt, og skadelige apps undertiden sniger sig ind, er risikoen for at installere farlig malware betydeligt højere, hvis du installerer apps fra andre kilder (kaldet "sideloading").

2. Anmeldelser og Ratings

Freeman anbefaler at være opmærksom på appens anmeldelser og ratings. Dårlige anmeldelser kan være det første tegn på, at en app er tvivlsom. Desuden, hvis en app, der hævder at være populær (som "WhatsApp") kun har få anmeldelser, er der sandsynlighed for, at det er en falsk version. Så tjek altid anmeldelserne, før du downloader en app.

3. Mistænkelige Tilladelser

Vær forsigtig med, hvilke tilladelser en app anmoder om. Freeman påpeger, at det er nødvendigt at være skeptisk over for apps, der anmoder om tilladelser, der ikke synes relevante for deres funktion. For eksempel, hvis en lommeregner-app anmoder om tilladelse til at foretage opkald eller tilgå dine billeder, er det tid til at være på vagt.

4. Underlig App-Adfærd

Det fjerde røde flag er appens adfærd. Hvis en app konstant kører i baggrunden eller dræner dit batteri hurtigere end normalt, kan det være et tegn på, at noget er mistænkeligt. En simpel app, der udviser en masse baggrundsaktivitet, bør vække bekymring.

Sammenfattende, beskyt din smartphone ved at være opmærksom på disse fire advarselsflag. Download kun fra officielle appbutikker, tjek anmeldelser og ratings, vær opmærksom på mistænkelige tilladelsesanmodninger, og hold øje med underlig app-aktivitet.