Sikkerhedsstyrker slår militante tilbage nord for Bagdad

Natten til tirsdag tog militante fra gruppen Islamisk Stat i Irak og Levanten, Isil, kontrol med dele af den strategisk vigtige irakiske by Baquba, der kun ligger 60 kilometer nord for hovedstaden Bagdad. Falder byen, er vejen banet for Isil til at angribe Bagdad.

Men ifølge den irakiske hær lykkedes det for sikkerhedsstyrker at slå oprørerne tilbage. Kampene i Baquba er de tætteste på Bagdad, siden Isil indledte en stor offensiv fra nord i sidste uge.

Selv om angrebet slog fejl, står Isil stadig stærkt i den nordlige del af Irak. Gruppen har siden 9. juni taget kontrollen med adskillige irakiske provinser, hvor irakiske soldater i nogle tilfælde blot kastede deres våben og uniformer og flygtede.

I en anden strategisk vigtig by Tal Afar, der ligger omkring 500 kilometer nord for Bagdad, siger en talsmand fra det regionale styre, at 50 civile er blevet dræbt under kampene. Derudover har adskillige militante og sikkerhedsstyrker også mistet livet.

Mandag besluttede den amerikanske præsident, Barack Obama, at sende op imod 275 militærfolk til Irak. Her skal de yde støtte og sikkerhed for udstationerede amerikanere og omkring landets ambassade i hovedstaden Bagdad.

Islamisk Stat i Irak og Levanten, Isil, har, siden uroen blussede op, taget kontrollen over flere byer og truer med at gå til angreb på hovedstaden Bagdad.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip