Silkeborg-træner efter fire point: Et unormalt efterår

Fodboldklubben Silkeborg har ikke lukket mere end to mål ind i en eneste af de 17 kampe i Superligaen, som holdet har spillet efter søndagens 0-1-nederlag ude til Brøndby.

Alligevel har oprykkeren blot hentet fire uafgjorte kampe og tabt 13 kampe, så Silkeborg er håbløst sidst i den bedste række.

Silkeborgs cheftræner, Jesper Sørensen, har svært ved at finde en forklaring.

- Jeg ser tilbage på efteråret med forundring. Hvis nogen havde sagt til mig før sæsonen, at "Jesper, I kommer ikke til at lukke mere end to mål ind i nogen kamp", så havde jeg sagt, "okay, den køber jeg".

- Alligevel har vi kun fået fire point, hvilket selvfølgelig er en unormal situation. Men fodboldspillere, trænere og alle omkring holdet lever af positive oplevelser, som man får gennem sejre.

- Derfor er det unormale egentlig, at spillerne til det sidste er blevet ved med at præstere, som de gør, uden at de på noget tidspunkt har lagt sig ned. Det kan jeg kun tage hatten af for, siger Jesper Sørensen.

Nederlaget til Brøndby var Silkeborgs ottende på stribe i Superligaen. En del af forklaringen på de manglende point skal findes i det faktum, at klubben kun har scoret otte mål.

Blot tre spillere, Emil Scheel (4 mål), Nicolaj Agger (3) og Robert Skov (1) er kommet på scoringstavlen for den trængte oprykkerklub.

- Det skyldes selvfølgelig også, at vi ikke har været dygtige nok. Vi har i virkeligheden haft mange chancer, men vi må sige, at kvaliteten i afslutningerne ikke har været god nok, siger Jesper Sørensen.

Cheftræneren har på det seneste måtte forholde sig til sin egen position i klubben, i takt med at pointene er udeblevet.

Jesper Sørensen ønsker at fortsætte i sit job også efter nytår, selvom Silkeborg er på kurs mod nedrykning.

- Det er ikke op til mig at vurdere. Men så længe jeg er træner, ved jeg, hvad der skal gøres, hvor der skal sættes ind, og hvilke knapper der skal trykkes på. Det vil jeg gøre, hvis jeg får lov til det, siger han.

Silkeborg har 15 point op til OB, der ligger på 10.-pladsen lige over nedrykningsstregen. Der resterer 16 runder, når Superligaen bliver genoptaget til februar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip