Simon Kjær: Det går fremad med anklen

Det er fortsat usikkert, om Simon Kjær kan nå at blive klar til lørdagens EM-kvalifikationskamp ude mod Albanien.

Lille-spilleren vrikkede om i torsdagens Europa League-kamp ude mod Wolfsburg, fordi han landede på en modspillers fod.

- I den sidste duel mod Wolfsburg hoppede jeg op og landede ned på Naldos fod. Og så vrikkede jeg simpelthen om. Vores læge i Lille har sagt, at jeg har forstrukket et ledbånd nede i foden ved anklen.

- Status er, at det går fremad. Men jeg har ikke haft noget med anklen før, så jeg har ikke nogle indikationer om, hvornår og hvor meget jeg kan presse den, siger Kjær.

Hverken mandag eller tirsdag var Kjær med ved landsholdets almindelige træning, men han deltog i lidt øvelser på en mindre bane.

- Jeg er nødt til at lytte til vores læger og vores fysioterapeuter i forhold til at se, hvor langt jeg kan presse den uden at tage en risiko. Det er det ikke værd, selv om det er to vigtige kampe.

- Der er ingen grund til, at jeg skal tage en risiko og rive noget over, og så er jeg ude i seks uger. Det kan så blive på bekostning af en kamp nu. Men igen må vi se fra dag til dag, hvordan det går, siger Kjær.

- Jeg håber, at det bliver ved med at gå fremad med samme hastighed, som det har gjort indtil nu. Jeg har været i Danmark siden fredag aften og i intensiv behandling lige siden.

- Hævelsen er ved at være væk nu. Så jeg skulle snart gerne kunne føle 100 procent, hvad der foregår inde i anklen. Så jeg er positiv, lyder det fra Kjær.

Hvis Kjær er nødt til at give anklen ekstra hvile, kan det være, at han venter med at komme i aktion til hjemmekampen mod Portugal på tirsdag.

- Det vil nok være det klogeste. Men jeg er sådan som person, at hvis jeg kan se, jeg er ved at være tæt på, så vil jeg gerne selv spille og tage chancen.

- Der er nok nogen, der skal tage den beslutning for mig. Det er med at lytte til lægerne nu, understreger Kjær.

/ritzau/

 

Dagens Gossip