Simon Kjær: Olsen har jo været der hele mit liv

Landsholdet skal senest efter næste års EM i Frankrig have ny landstræner, når Morten Olsen stopper.

Dermed venter der nye tider for landsholdets 25-årige midterforsvarer Simon Kjær, der i 2009 fik debut under Olsen.

- Morten har været et kæmpestort navn i dansk fodbold i ufatteligt mange år. Det er umuligt ikke at se op til Morten, når man er i dansk fodbold.

- Han er jo ikke bare en frontfigur for dansk fodbold og landsholdet lige nu og her, siger Simon Kjær.

Morten Olsen nåede selv at spille i 19 år på det danske landshold, inden han blev træner. I 2000 overtog han jobbet som landstræner.

- Han har været landstræner lige siden, jeg var en lille knægt, og inden da er det jo også stort set i hele mine forældres levetid, at han har været et ansigt udadtil for dansk fodbold med sin egen aktive karriere.

- Det er utroligt at tænke på, at han i så mange år - og for flere generationer - har været så stor en del af dansk fodbold, og det bliver man kun, hvis man virkelig brænder for sagen. Og det gør Morten. Han er en ægte ildsjæl, siger Lille-spilleren.

- Hvis han altid - også i sin aktive karriere - har haft det engagement og den motivation, som jeg selv har set, så forstår jeg godt, at han har været på toppen af dansk fodbold så længe som spiller, træner og personlighed.

Midterforsvareren har bidt mærke i, at Morten Olsen i sin lange regeringstid er blevet mødt med kritik.

- Morten har skullet høre på utroligt meget unuanceret kritik, der indimellem er gået over stregen overfor ham, men han har altid stået foran truppen til hver eneste landsholdstræning som en helt upåvirket og topmotiveret træner, og det har jeg kun den dybeste respekt for, siger Kjær.

/ritzau/

 

Dagens Gossip