Sisto behøver dispensation for at landsholdsdebutere

Skrevet af admin

|

06/12/2014

Dagens topnyheder

Pione Sistos landsholdsdebut for Danmark kan i princippet have lange udsigter, selv om FC Midtjylland-spilleren som forventet skulle få dansk pas i begyndelsen af det nye år.

Det internationale fodboldforbund Fifas regelsæt siger, at når en spiller får et nyt statsborgerskab, skal den pågældende opholde sig fem år yderligere i landet for at kunne repræsentere et landshold.

Med mindre spilleren allerede har opholdt sig fem år i det nye land efter at være fyldt 18 år. Sisto er kun 19.

Hos Dansk Boldspil Union er man opmærksom på problematikken. Her håber man at få udstedt dispensation.

- Allerede i 2013 tog vi kontakt til Fifa for at høre, om vi kunne gøre noget på forhånd, så Pione kunne spille for landsholdet, så snart han blev dansk statsborger.

- Men de svarede tilbage, at de først kan behandle ansøgningen, når der er bevis på statsborgerskabet, siger Thomas Jønsson, juridisk chef i DBU til BT.

DBU har dog erfaringer med at få dispensation i lignende tilfælde. Det skete med kvindelandsholdsspilleren Nadia Nadim. Da tog processen fire måneder.

Pione Sisto, der netop er blevet kåret som årets profil i Superligaen, har boet i Danmark stort set hele sit liv, men blev født i Uganda og har sudanske forældre.

/ritzau/