Sjældent tilfælde forbløffer jordmødre: Sort mor føder kridhvid baby med blå øjne

Overraskelsen var stor, da Catherine Howarth, som har nigerianske rødder, fra Storbritannien fødte sin søn Jonah for nylig. Jonah var nemlig kridhvid og havde blå øjne. Modsat Catherine, som har mørk hud og øjne. Det skriver den engelske avis Mirror.

Ganske vist er Jonahs far, Richard Howarth, lys i huden, men chancen for, at en mørk mor får en helt hvid dreng, er en ud af en million ifølge jordmødrene, der var med til Jonahs fødsel.

Læs også: Dagens’ læsere fortæller: De sjoveste ting, jeg sagde under fødsel

32-årige Catherine var overbevist om, at jordmoderen havde givet hende det forkerte barn, da hun fik Jonah i sine arme efter fødslen, som fandt sted den 1. juni i år i Buckinghamshire nord for London.

Også jordmoderen var i chok over babyens hudfarve.

- Jordmoderen kiggede på mig, og så kiggede hun på Jonah, for så at kigge på mig igen. Hun kunne ikke tro det, fortæller Catherine Howarth, som er økonomisk analytiker, til Mirror.  

Læs også: Kvinde afslører chokerende hemmelighed: Sådan ser jeg ud uden makeup

Den stolte far havde regnet med, at sønnike ville have mellembrun hud, men han var mest optaget af, om Jonah var sund og rask.

- Catehrine og jeg bemærkede, at hans teint var meget lig min, og vi blev overraskede over, hvor lys han var. Lægerne og jordmødrene fortalte os, at han højst sandsynlig ville beholde den farve, siger Richard Howarth til Mirror.   

Eftersom Jonah ikke er albino, vurderer lægerne, at Catherine, som kun har sort familie, bærer et recessivt gen (et vigende gen red.).

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Men på et tidspunkt må der have været et hvidt gen i min familie, der har været i dvale i årevise - indtil nu, siger Catherine til Mirror.

De nybagte forældre har planer om flere børn i fremtiden, og chancen for at disse børn bliver hvide som Jonah er meget lille, vurderer lægerne.    

 

Dagens Gossip