Sjældne oktober-lyn antænder fem ejendomme ved Ribe

Brandfolk i Ribe og omegn har haft en usædvanlig travl aften og nat, efter at et uvejr med hundredvis af lynnedslag ramte området i timerne omkring midnat.

- Vi har fem brande, som er relateret direkte til lynnedslag, og det har givet anledning til stor travlhed. Alle brande var i nærheden af Ribe, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Ivan Gohr Jensen.

Den første melding kom klokken 23.14 om brand i en garage i Ribe. Syv minutter senere lød meldingen på brand i en stråtækt villa i Ribe.

På den anden side af midnat fik politiet tre nye meldinger om skader fra lynnedslag. Det drejer sig om to villaer i Ribe samt et stuehus ved en landejendom ved Rødding.

- Jeg har ikke nogensinde haft så mange (anmeldelser om den slags skader, red) i løbet af så kort tid, så det er meget usædvanligt, siger Ivan Gohr Jensen.

På trods af de mange lynnedslag er ingen personer kommet noget til, oplyser vagtchefen.

Midt- og Vestjyllands Politi melder også om et enkelt relæ, der er blevet brændt af i forbindelse med et lynnedslag i Hanstholm.

Hos DMI oplyser vagthavende meteorolog Thyge Rasmussen, at der har været omkring 800 lynnedslag i Danmark i nat, hvoraf "langt størstedelen" har ramt i det sydvestlige Jylland.

- Det er ikke usædvanligt, at der er så mange lyn, men det er nok usædvanligt, at det er i oktober. Det har noget med den varme sommer at gøre. Havet er stadig varmt, og det tricker de mange lynnedslag, siger Thyge Rasmussen.

Omkring 85 procent af alle lynnedslag i Danmark rammer i de tre sommermåneder, mens kun hvert 20. lydnedslag hen over året finder sted i perioden oktober til april.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip