To sjældne sumatra-tigre i Ree Park

Skrevet af Ann Katrine Warren

14/03/2013

Dagens topnyheder

I november flyttede de to søstre Gemma og Gasha ind i Ree Park. De halvandet år gamle sumatra-tigre kommer fra Prag Zoo, og deres ankomst markerer begyndelsen på et nyt projekt for safariparken.

- Når vi får nye dyr ind i parken, skal det have et større perspektiv end bare at fremvise eksotiske dyr. Vores berettigelse for at holde vilde dyr i fangenskab er, at vi bidrager til bevarelsen og opbygningen af en genetisk reserve. Derfor var vi selvfølgelig glade, da vi fik mulighed for at vise de spændende tigre, selv om dyrenes endelige anlæg må vente lidt endnu, forklarer Jesper Stagegaard, direktør i Ree Park – Ebeltoft Safari.

Sumatra-tigeren er den mindste underart af verdens ellers største kattedyr. Der findes under 400 individer tilbage i naturen og arten klassificeres derfor som stærkt udryddelsestruet.

I nyere tid er tre andre underarter af de smukke og karismatiske dyr uddøde. Naturen har allerede måttet vinke farvel til Bali- Java- og den Kaspiske tiger.  Derfor er det europæiske avlssamarbejde særligt vigtigt for artens overlevelse, især fordi drejer sig om en art, der alene findes på Sumatra.

Ree Park – Ebeltoft Safari åbner for sæsonen lørdag d. 23. Marts, og her kan gæsterne komme helt tæt på tigrene, der får til huse i anlægget lige ved siden af parkens legeplads.