Sjællandsk far i fængsel for otte års seksuelt misbrug af døtre

En 45-årig mand er i dag blevet idømt fem års fængsel for otte års seksuelle overgreb mod sine to døtre.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse. 

Manden, som er fra Albertslund har siden oktober siddet varetægtsfængslet, tiltalt for seksuelle krænkelser fra 2005 til 2013 af sine to døtre, som i dag er ni og 12 år gamle.

Ifølge tiltalen havde manden 'anden seksuel omgang end samleje' med den ældste datter, fra hun var 4-5 år til hun var 12 år gammel, og med den yngste datter, fra hun var fem til otte år gammel. 

Han var desuden anklaget for fuldbyrdede samlejer med den ældste pige i to år, fra hun var 10 til 12 år gammel.

- Fordi det stod på i mange år, og fordi pigerne var små og fordi gerningsmanden er deres far – og dermed en person, de havde tillid til – lagde anklagemyndigheden op til mindst fem års fængsel. Derfor skulle sagen afgøres for et nævningeting, siger anklager Mette Lühdorf.

Nævningetinget ved Glostrup Ret idømte i dag faderen fem års ubetinget fængsel, som han nu overvejer anke. Han er fortsat varetægtsfængslet.  

Retten dømte ham desuden til at betale 100.000 kroner i erstatning til den ældste datter og 40.000 kroner til den yngste. 

Sagen blev anmeldt til Københavns Vestegns Politi af moderen en søndag i oktober 2013. Efter afhøring af hende mandag, hjemmebesøg tirsdag og videoafhøring af børnene onsdag blev faderen anholdt og fængslet fredag. Han har siden siddet varetægtsfængslet, mens sagen blev behandlet.
 

 

Dagens Gossip