Sjællandsk mand havde 51 skydevåben hjemme

Et tysk maskingevær, 18 rifler, otte haglgeværer og 21 pistoler. Det er blot nogle af de våben, som to sjællandske mænd ifølge anklagemyndigheden opbevarede på en adresse i nærheden af Ringsted.

Nogle af våbnene, så som det tyske maskingevær og en forladerriffel har tilsyneladende historisk interesse, men i det omfattende våbenlager, blev der også fundet tre skarpladte pistoler.

Tirsdag fik mændene, der begge er 52 år, ved Retten i Roskilde halvandet og et års fængsel for i fællesskab at have opbygget våbenlageret under særligt skærpede omstændigheder.

I alt 51 skydevåben og to håndgranater, 2,4 kilo sort krudt og adskillige magasiner og tilhørende skarp ammunition blev afsløret den 10. juni i år hjemme hos en af mændene.

Senere på måneden blev der hos den anden, som også har adresse på Midtsjælland, fundet flere våben, blandt andet gas- og signalpistoler, en riffel og ni bajonetter.

Retten bestemte, at den ene af mændene skal straffes med halvandet års fængsel, og han modtog dommen.

Den anden blev idømt fængsel i et år, en straf som han ankede på stedet, oplyser anklager Louise Varberg, Midt- og Vestsjællands Politi.

/ritzau/

 

Dagens Gossip