Sjællandsk motorvej er genåbnet søndag morgen

Sydmotorvejen er søndag morgen genåbnet i begge retninger for trafik.

Dermed skal bilisterne på strækningen ikke længere ud på de mindre veje for at komme frem til blandt andet færgerne i Rødbyhavn.

Lørdag morgen bragede en lastbil af ukendte årsager ind i en bro over motorvejen, og skaderne var så voldsomme, at Vejdirektoratet besluttede at rive broen ned.

Direktør for anlæg og drift i Vejdirektoratet Svend Kold Johansen sagde i den forbindelse, at man ikke var i tvivl om, at det var den rigtige beslutning.

- Lastbilen er kørt ind i broen på midterdelen af vejen, hvor den har kørt to bropiller over. Af de to resterende bropiller er den ene revnet, og den anden står som en flitsbue. Så der er decideret nedstyrtningsfare, forklarede direktøren.

Der er tale om broen, som fører Lundegårdsvej over motorvejen mellem frakørsel 49 Holeby og frakørsel 50 Rødbyhavn.

Strækningen har været spærret, siden den litauiske lastbil kolliderede med broen tidligt lørdag morgen. Ved ulykken blev chaufføren dræbt, mens en passager slap uskadt.

Vidner har ifølge politiet observeret, at lastbilen kom ud i rabatten, hvorefter den søgte at rette op og angiveligt krydsede de to vognbaner med direkte kurs mod bropillerne.

Hos Vejdirektoratet oplyser man søndag formiddag, at det endnu ikke er besluttet, om motorvejsbroen skal genopføres.

Lørdag forklarede Svend Kold Johansen, hvilke overvejelser man gør sig.

- Umiddelbart ville praksis være, at vi genopbygger, men her skal vi lige være sikre på, hvad vi gør, og koordinere i forhold til Femern-forbindelse og baneanlæg, sagde direktøren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip