Sjællandsk skunkdyrkning giver flere års fængsel

To danskere og en kroatisk mand skal tilbringe det næste stykke tid i fængsel, efter at en dommer mandag fandt dem skyldige i dyrkning af skunk.

Sagen blev afgjort ved Retten i Nykøbing Falster, og her fandt dommeren det bevist, at de to danske mænd har drevet et skunkvæksthus i Lundby på Sydsjælland og et lignende foretagende i en kælder på Grønttorvet i Valby.

De blev dømt for at have fremstillet skunk med et forventet udbytte på ikke mindre end cirka 200 kilo hash.

Forseelsen takserede retten til henholdsvis tre år og ni måneder og tre år i fængsel for de to danskere.

Den kroatiske mand blev dømt for at have deltaget i at drive skunkvæksthuset i Lundby.

Den forbrydelse giver halvandet års fængsel samt udvisning med 12 års indrejseforbud.

- Jeg er meget tilfreds med dommen. Retten lagde det fulde udbytte til grund, sådan som jeg påstod i min procedure, siger anklagerfuldmægtig Siw Olsen i en udtalelse.

- I forhold til selve strafudmålingen har retten tillagt det vægt, at de to danske mænd har haft ledende roller som organisatorer, og at den kroatiske mand har haft en mere underordnet rolle, idet han var ansat til at bygge skunklaboratoriet og passe og forarbejde planterne.

De to danskere ankede deres dom på stedet, mens den kroatiske mand vil bruge et par uger på at overveje sagen. De blev alle tre fængslet efter dommen.

I oktober blev en fjerde mand ved Retten i Nykøbing Falster dømt for at have deltaget i at drive skunkvæksthuset i Lundby.

Han erkendte forholdet og blev idømt halvandet års fængsel med 12 års indrejseforbud.

/ritzau/

 

Dagens Gossip