Skååål! Alkohol hjælper på forkølelsen

Nu er der endnu en grund til at nyde et glas rødvin til anden eller en øl til frokostbordet. Det viser sig nemlig, at moderat forbrug af alkohol hjælper os med at bekæmpe forkølelser og infektioner.

Man har vidst længe, at et moderat indtag af alkohol kan forebygge hjertesygdomme og diabetes, men nu viser forskning fra Oregon Health and Science University, at en enkelt genstand eller to også hjælper dit immunsystem til at bekæmpe infektioner.

LÆS OGSÅ: Tømmermænd rammer unge hårdere end ældre

Forskerne gav alkohol til 12 makakaber, som menes at have en immunsystem der svarer til menneskers. Aberne, som fik en lille en, blev i 14 måneder sammenlignet med en kontrolgruppe af aber, som kun fik vand tilsat sukker.

Dyrene, som drak alkohol, delte sig i to grupper, hvor en del drak meget, mens resten kun drak moderat.

Inden forsøget gik i gang, var samtlige aber blevet vaccineret mod kopper. Syv måneder inde i forsøget fik aberne endnu en vaccine.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med  

Her viste det sig, at de aber, som drak moderat, tog bedre imod vaccinen end både dem som drak meget og de aber som kun fik sukkervand.

- Hvis du kommer fra en familie med alkoholproblemer eller er disponeret til at blive alkoholiker, anbefaler vi ikke, at du går ud og drikker for at forbedre dit immunforsvar. Men for gennemsnitspersonen, som drikker et glas vin til aftensmaden, virker alkoholen tilsyneladende positivt på immunsystemet, siger projektets ledende forsker, Ilhem Messaoudi ifølge Metro.co.uk. 

 

Dagens Gossip