Skader kan afgøre historisk stærk 1. division

Stillingen i toppen af 1. division er uhyre tæt. Med fem runder tilbage af efterårssæsonen er der seks hold, som ligger med få points mellemrum i kampen om de tre oprykningspladser til næste sæsons superliga.

Resultatet af den tætte kamp kan blive afgjort af, hvilke trupper, der formår at undgå skader og karantæner. Det vurderer Peter Sørensen, der er træner i Silkeborg, som er ét af de hold, der blander sig i topstriden.

- I det lange løb tror jeg, at det bliver afgørende, hvem der har den bedste trup, men også hvem der bedst kan tåle skader og karantæner, siger Peter Sørensen, som sammen med Silkeborg får besøg af topholdet Lyngby lørdag eftermiddag.

En af Silkeborgs mange konkurrenter til oprykningspladserne er Vendsyssel, hvor rutinerede Ove Christensen er træner. Han mener, at det er størrelsen på pengepungen, som bliver afgørende for udfaldet i 1. division.

- Jeg kan sige det forholdsvist enkelt og kort: De klubber, der har det bedste sportslige setup og flest økonomiske midler, de kommer til at trække det længste strå, siger Vendsyssel-træneren, som vurderer at holdene i 1. division aldrig har været stærkere.

- Alle hold er ekstremt stærke. Det er den stærkeste række, der har været. Jeg har spillet med i 1. division før, og jeg må bare sige, at det er godt nok en stærk række, siger Christensen.

Vurderingen af styrken i 1. division er Vejles træner Klebér Saarenpää helt enig i.

- Mange klubber har satset mere økonomisk på at hente større trupper i år, så de kan være med og slås. Flere hold kan klare karantæner og skader, sådan var det måske ikke helt i sidste sæson.

I løbet af weekenden bliver der spillet to topkampe i 1. division. Lørdag møder Lyngby Silkeborg på udebane. Søndag tager Fredericia imod Vendsyssel, mens Vejle møder HB Køge, og Horsens møder Helsingør.

/ritzau/

 

Dagens Gossip