Skader og karantæner presser Sønderjyskes trup

Sønderjyske har overrasket de fleste i denne sæson i Alka Superligaen med fine resultater og flot offensivt fodbold.

Holdet lå indtil for nylig med i toppen af tabellen, men truppen er begyndt at skrumpe.

Skader, småskavanker og karantæner har ramt truppen, der senest mod AGF havde en mand færre med i truppen end krævet.

- Vi er ved at være presset på personellet, det er klart. Vi har en lille og smal trup, og som det ser ud nu, så, jo længere efteråret skrider frem, desto mere presset bliver vi, siger træner Jakob Michelsen.

Sønderjyskes træner fokuserer især på længerevarende skader til Troels Kløve og Marc Dal Hende, mens man mistede profilen Bjørn Paulsen sent i transfervinduet.

Derudover har Johan Absalonsen og Adama Guira pådraget sig karantæner til den kommende kamp mod AaB.

- Omvendt skal vi heller ikke male fanden på væggen. Vi har leveret rigtig mange stærke præstationer, og det bevidner om en stærk substans, som vi skal trække på fremover.

- Der er fire kampe tilbage inden vinterpausen, og dem fokuserer vi på. Pausen kommer os bekvemt, når den kommer, men der er altså langt tid til endnu.

- Man skal nyde fodbold lige så meget her i vintermånederne, fordi pointene tæller lige så meget, siger træneren.

I den seneste kamp mod AGF var det et skidt kørende Sønderjyske-mandskab, der slæbte et uafgjort resultat hjem på trods. Den slags bliver ikke ved med at gå, ifølge Sønderjyskes Johan Absalonsen.

- Vi kan ikke spille, som vi gjorde mod AGF, og så forvente point. Vi skal være glade for, at det ikke gik som mod AaB, hvor vi fik klø med 0-5.

- I den slags kampe kommer vi til at tabe ni ud af ti gange. Vi skal hjem og arbejde med tingene, og så må vi knokle røven ud af bukserne på trods af skader og karantæner, siger Absalonsen.

Sønderjyske skal allerede være klar igen fredag, hvor holdet møder AaB.

/ritzau/

 

Dagens Gossip