Skader tvinger U21-landstræner ud i alternativer

Skrevet af admin

29/04/2015

Dagens topnyheder

Det giver ikke kun hovedpine i FC København, at Andreas Cornelius, Youssef Toutouh og Danny Amankwaa har pådraget sig skader.

Danmarks U21-landshold lider også under de mange skader i de forreste FCK-kæder, der ligner Jess Thorups foretrukne angrebskæde betydeligt.

Med de seneste afbud skal U21-landstræneren nu ud at kigge på helt nye grønsvære for at finde en klasseangriber til sommerens U21-EM.

- Cornelius' fravær gør, at jeg skal til at tænke alternativt. Måske skal jeg ud og kigge efter helt andre typer - eller eventuelt kigge på en ny opstilling.

- På den måde har jeg lige udvidet min horisont lidt og været opmærksom på, om jeg nu har alle inden for radaren, eller om der er nogen, som skal kigges lidt nærmere på?

- For det er selvfølgelig uheldigt inden for den seneste uge at have mistet tre muligheder på de offensive positioner, siger Thorup til DBU's hjemmeside.

Thorup udvælger sin bruttotrup til EM inden for samme periode, som Morten Olsen afslører navnene til de to næste A-landsholdskampe.

- Morten har haft øje for nogle af de U21-spillere, som også tidligere har været oppe og snuse til landsholdet.

- Men jeg håber selvfølgelig stadig, at jeg har adgang til alle de spillere, som jeg regner med. Det har ikke ændret sig efter skadesituationen, siger Thorup.

Det er trods skaderne en fortrøstningsfuld Thorup, der kigger fremad mod den kommende slutrunde.

- Jeg er ikke presset, men det begynder at nærme sig, og det glæder vi os jo alle sammen til.

- Vi glæder os til at få sat navne på de her 23 spillere - det gør både spillerne og jeg, så vi ved, hvad vi har at arbejde med, og jeg vil jo rigtig gerne have kunnet vælge på hylde et hele vejen rundt på alle pladser.

- Og det har de her skader i hvert fald gjort, at jeg ikke kunne. Men jeg tror da stadig på, at vi kan stille et rigtig stærkt hold til EM, siger Thorup.

/ritzau/