Skadet Contador vil ændre position i enkeltstart

18/05/2015 19:28

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Efter de første ni etaper bød mandagen på den første hviledag i Giro d'Italia, og den spanske favorit Alberto Contador tog imod pressen som løbets samlede nummer et.

Tinkoff-Saxo-kaptajnen har haft en hård uge, efter han torsdag styrtede voldsomt og slog skulderen.

Skaden har fået ham til at foretage ændringer i forhold til den vitale enkeltstart lørdag, fortalte han på pressemødet i San Giorgio Del Sannio.

- Jeg har testet min enkeltstartscykel i dag. Selv om skulderen skulle få det endnu bedre end nu, ændrer vi min position på cyklen.

- Vi vil åbne min position med armene yderligere op. På den måde vil der være lidt mindre pres på min skulder. Det er min vigtigste overvejelse, siger Alberto Contador ifølge cyclingnews.

Hvert et sekund kan komme til at tælle på enkeltstarten, da den samlede stilling er tæt i toppen. Contador fører med tre sekunder ned til Fabio Aru fra Astana, mens Richie Porte fra Sky er 22 sekunder efter.

- Jeg er i spidsen for løbet, og det er op til mine rivaler at tage tid på mig. Men intet er afgjort endnu, og det er godt at være på forkant med situationen, siger Contador.

Tirsdagens 10. etape ventes ikke at rykke ved topstillingen. Den byder på 200 kilometer i fladt terræn.

/ritzau/