Skadet Wozniacki udgår i Kina: Et frustrerende halvår

Tennisstjernen Caroline Wozniacki har spillet sin sidste kamp i 2015, efter at danskeren torsdag har forladt turneringen WTA Elite Trophy i Kina.

Trods et uheld med en brødkniv gik Wozniacki torsdag på banen til sin første kamp mod russiske Svetlana Kuznetsova, men i andet sæt måtte danskeren opgive at fuldføre tenniskampen.

Den tidligere verdensetter fortæller WTA Insider, at hun skar sig i fingeren den dag, hun ankom til turneringen i den kinesiske by Zhuhai.

- Jeg skar mig og tog fingeren i munden for at stoppe blødningen, mens jeg fik fat i min far. Der var blod i hele munden.

- Da jeg ikke ønsker at blive syet her, så blev det limet, fortæller Wozniacki.

Fingerskaden havde dog den konsekvens, at danskeren ikke kunne holde sin ketsjer korrekt mod Kuznetsova, hvilket medførte smerter i håndleddet.

- Jeg troede, at jeg kunne spille i dag (torsdag), men det blev bare værre.

- Når jeg ikke kan bruge min baghånd ordentligt, så er det et problem. Jeg begyndte at føle en del smerte, siger hun.

Håndledsskaden er den seneste i rækken af problemer for danskeren, der også døjer med et springerknæ. Derudover har hun haft andre skavanker.

- Det har været et meget frustrerende halvår. Jeg er sådan set bare faldet fra hinanden fysisk med knæet, ryggen, benet og håndleddet.

- Det er ærgerligt, for jeg mødte op her (i Kina, red.) for at slutte året godt af. Det er meget skuffende at møde op og kun spille en halv kamp, konstaterer hun.

Wozniacki, der er placeret på verdensranglistens 17.-plads, har allerede annonceret, at hun vil skære ned på antallet af turneringer næste år for at spare kroppen. Hun vurderer, at det vil sende hende op ad ranglisten.

- Ranglisten fungerer på den måde, at du er med i toppen, hvis du laver to gode resultater. Så det vil jeg gå efter næste år.

- Selvfølgelig vil jeg gerne vinde det hele, men jeg vil ramme formen på de rette tidspunkter, fortæller hun.

I 2015 har Caroline Wozniacki deltaget i 24 turneringer. Indimellem er hun gået på banen med skader, som tilfældet var denne uge i Kina.

- Nogle gange er det bare svært at sige stop og give kroppen tid til at komme sig.

- Jeg tror, at jo ældre jeg bliver, jo mere bliver jeg nødt til at indse, at jeg ikke bare kan gå ud og spille, når jeg ikke er på 100 procent, for det forværrer bare det hele.

- Det var anderledes, da jeg var yngre. Man havde måske lidt smerter hist og her, men de forsvandt bare sådan her, siger danskeren og knipser med fingrene.

- Sådan er det ikke længere, og det må jeg bare indse, konstaterer hun.

Wozniacki fortæller, at han fortsat har store ambitioner med sin tennis.

- Til næste år er der de fire grandslam-turneringer og OL. Det er et år, hvor jeg gerne vil gøre det godt. Lige nu skal jeg bare have et pusterum. Mit hoved er fyldt med frustration og skuffelse i øjeblikket.

- Jeg ved, at jeg kan spille på højeste niveau, når jeg er rask. Jeg vil gøre meget ud af pausen før næste sæson, så jeg forhåbentligt kan starte næste år stærk, fit og rask, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip