Skægget dame kræver mere tolerance i EU-Parlamentet

Mens det politiske tovtrækkeri om en ny EU-Kommission udspiller sig for fuld skrue i andre lokaler, spankulerede en skægget dame ind i Europaparlamentet for at sende en appel.

Intolerance og manglende respekt for blandt andre homoseksuelle er et problem i alle lande, lyder det fra Conchita Wurst, vinder af Eurovision 2014.

Men den 25-årige østriger mener, at det er blevet lidt bedre siden sejren i Melodi Grand Prix i København tidligere på året.

- Det er små skridt, det anerkender jeg. Jeg er ikke naiv, jeg er optimist. Min sejr i maj var et statement fra Europa til hele verden. Men det var bare ét statement, og det er ikke nok, siger Conchita Wurst på et pressemøde.

- Retten til at elske hvem man vil, er så grundliggende for mennesker, og alle vil leve i fred og frihed. Jeg forstår bare ikke, hvorfor der er nogle, der ikke har fattet det. Den besked er til alle politikere derude.

Østrigeren med det karakteristiske sorte skæg poserede indledningsvist i en stram hvid kjole foran kameraerne, men "den skæggede dame" var også kommet for at dele sit syn på Europa.

- Jeg ser Europa som et meget stærkt fællesskab. Dette kontinent er så smukt med den enhed, vi har. Det vil være helt forkert at splitte det.

- For mig er det bare det eneste rigtige at leve et godt liv sammen. Vi skal finde ud af det sammen.

Ligesom debatten om det dyre Eurovision-show i København står østrigeren også i Bruxelles i centrum for en strid om udgifter.

Der er imidlertid tale om betydeligt lavere udgifter end de 334 millioner kroner, som i øjeblikket er i fokus omkring det store musikshow i København.

Knap 150.000 kroner koster Wurst' optræden, fortæller parlamentets næstformand, Ulrike Lunacek, som er arrangør sammen med en gruppe andre parlamentarikere.

- Jeg har hørt den kritik. Conchita får ikke penge for sin optræden og flyver tilbage i dag, for de har andre aftaler. Men selvfølgelig koster det penge. Det dækkes delvist af mig selv, delvist af De Grønne, siger Ulrike Lunacek.

/ritzau/

 

Dagens Gossip