Skænderi får BBC til at suspendere Top Gear-stjerne

Britiske BBC suspenderede tirsdag en af sine absolut mest populære værter, Jeremy Clarkson fra bilprogrammet Top Gear. Årsagen er et skænderi mellem ham og en producer.

Top Gear har 350 millioner seere i 170 lande, og det gør det til BBC's største hit.

- Efter et skænderi med en BBC-producer, så er Jeremy Clarkson blevet suspenderet, mens man afventer en undersøgelse, lyder erklæringen fra den britiske radio- og tv-station.

- Ingen andre er blevet suspenderet. Top Gear vil ikke blive udsendt den kommende søndag. BBC ønsker ikke kommentere det yderligere på dette tidspunkt.

Clarkson har allerede tidligere fået en "sidste advarsel" fra sin arbejdsgiver efter en serie kontroverser, hvor han blandt andet blev beskyldt for at bruge racistiske talemåder under optagelser af Top Gear.

Bilprogrammet har tidligere været i vanskeligheder efter at være beskyldt for at beskrive mexicanere, albanere, rumænere og tyskere fordomsfuldt.

Sidste år måtte Top Gears filmhold på det nærmeste flygte fra Argentina, efter Clarkson blev beskyldt for at provokere de lokale med Falklandsøerne.

Storbritannien og Argentina udkæmpede i 1982 en kort krig om øerne, som kostede flere hundrede argentinere livet. Clarkson havde kørt i en bil med nummeret 982, og det fik argentinere til at overdænge hans bil med sten.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip