Skagen er mest populær i hele Norden

Skrevet af Elo Christoffersen

|

12/07/2013

Dagens topnyheder

Skagen er uden sammenligning den mest attraktive kystby i landet. Men også en lang række andre danske kystbyer står stærkt i turisternes bevidsthed. Sådan lyder det fra mere end 2.000 danske, norske, svenske og tyske deltagere i en ny analyse gennemført for VisitNordjylland af analyseinstituttet Epinion.

Her har potentielle turister givet deres vurdering af de danske kystferiebyer i forhold til hvor godt de kender kystbyerne og hvor attraktive de opfatter dem som feriemål.

Og ifølge analysen er der et klart vækstpotentiale i kystturismen. Trods et begrænset kendskab til flere af de mindre kendte destinationer, er der nemlig ganske stor interesse for at besøge byerne langs de danske kyster.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Analysen viser, at det er danskerne, der er mest vilde med de danske kystferiebyer. På de udenlandske markeder - Norge, Sverige og Tyskland - klarer en række af de danske kystbyer sig også godt. Her er Løkken, Ebeltoft, Blokhus, Gilleleje og Blåvand blandt de mest attraktive kystperler ifølge de udenlandske turister.

Netop kystbyernes internationale tiltrækningskraft er et vigtigt succeskriterium for dansk kystturisme i fremtiden. Det er da også baggrunden for analysen, der gennemføres som en del af det landsdækkende projekt ”Kystbyer i Vækst” med VisitNordjylland i spidsen.

Projektet, der er støttet af EU's Regionalfond og Socialfond, har til formål at udvikle kystturismen i Danmark gennem kvalitetsløft og en stærkere fortælling om kystferiebyerne.

Nationale forskelle

Danskerne tiltrækkes at frisk luft, indbydende strande og smuk natur, mens det for nordmændene er vigtigt at kunne nyde lokale fødevarer. Svenskerne lægger vægt på at kunne bade i havet, og tyskerne sætter pris på vandaktiviteter.

Analysen viser således, at der er interessante nationale forskelle, når det kommer til hvilke faktorer, der har størst betydning for at vælge en kystferie i Danmark.

Omvendt, men ikke overraskende, er det ønsket om ferie i et varmt og solrigt klima, der spiller den største rolle, når turisterne fravælger ferie langs de danske kyster.

Top 5 - De mest attraktive kystferiebyer i Danmark:

Danskerne siger:      Nordmændene siger:             Svenskerne siger:                  Tyskerne siger

1. Skagen                             1. Skagen                             1. Skagen                             1. Skagen

2. Ebeltoft                             2. Ebeltoft                             2. Løkken                             2. Blåvand

3. Blåvand                            3. Løkken                             3. Gilleleje                            3. Søndervig

4. Løkken                             4. Blokhus                            4. Humlebæk                      4. Svendborg

5. Blokhus                            5. Gilleleje                           5. Marielyst                          5. Marielyst