Skaklegende forventer VM-afgørelse fredag

Skrevet af admin

|

22/11/2013

Dagens topnyheder

I teorien har den regerende verdensmester, Viswanathan Anand, stadig muligheden for at beholde sin titel, men efter torsdagens nederlag i niende parti til udfordreren Magnus Carlsen synes det urealistisk.

Det norske skakgeni kan nøjes med remis i fredagens parti for at blive ny verdensmester, og sådan kommer det til at gå, spår den russiske skaklegende Garry Kasparov.

- Gratulationer og kroninger kan vente, men jeg tror ikke, vi behøver at vente længe. I morgen (fredag, red.) kommer ingen til at kritisere ham for et hurtigt uafgjort resultat, skriver Garry Kasparov på Twitter.

50-årige Kasparov var selv verdensmester i en årrække, men trak sig tilbage i 2005.

Russeren følger slaget mellem Anand og Carlsen tæt som kommentator. Han så torsdag seriens hidtil mest dramatiske parti, da Anand kiksede, selv om han tilsyneladende var i en lovende position.

- Anand faldt sammen, da han indså, at hans ellers gode position ikke var så let. Magnus skaber hele tiden problemer, siger han om nordmanden, der formentlig kan kalde sig verdensmester fredag.

Anand er under hårdt pres. Inderen er tvunget til at vinde de næste tre partier for blot at sikre sig omspil, og det forekommer urealistisk med tanke på, at han ikke har vundet et eneste af de første ni partier.

/ritzau/