Skal du til USA i år? Så er der én ting, du SKAL huske

Skrevet af Ninna Andreasen

19/05/2016

Dagens topnyheder

Turister og amerikanere i massevis river sig for tiden i håret, når de skal igennem sikkerhedskontrollen i lufthavnene i USA. Alt tyder på, at det fortsætter sommeren over.

Årsagen er, at TSA - Transportation Safety Agency - har enorme problemer med at få udført sikkerhedstjek af passagerer i tide. I stedet skaber det store køer og op til tre timers ventetid, skriver The Independent.

Frustrationen over langsommeligheden har fået stemningen til at ramme kogepunktet flere steder. Blandt andet truer lufthavnen i Phoenix, Arizona, med at smide TSA ud og hyre et privat sikkerhedsfirma i stedet. Passagerer i massevis når ikke deres fly på grund af køerne. 

Alene søndag måtte 450 passagerer hos selskabet American Airlines overnatte på lejrsenge i terminalen, som selskabet havde skaffet, da passagererne missede deres fly fra Chicagos O’Hare Airport. Anslået nåede 6.800 passagerer hos American Airlines ikke deres fly - i bare én uge i marts.

Selskabet beskriver deres kunder som vrede.

Læs også: Nu bliver dit dankort sikret med endnu en kode  

Hårdest ramt er lufthavnene New York - som mange danskere også flyver til, når de skal ind i USA - Detroit, Atlanta og Chicago.

De amerikanske myndigheder lover at sætte ind over for problemet. Til at begynde med vil der blive ansat 768 nye medarbejdere hos TSA. De slutter sig til 42.500 ansatte.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler: