Skandale koster tysk ekspræsident ægteskabet

Mindre end et år efter at Christian Wulff trådte tilbage som Tysklands forbundspræsident i kølvandet på en skandale om vennetjenester, har hans retræte fra posten som statsoverhoved nu også kostet ham hans andet ægteskab.

Den 53-årige kristelige demokrat og hans 39-årige hustru Bettina Wulff skal skilles og har mandag morgen underskrevet separationspapirerne, bekræfter parrets advokat over for nyhedsbureauet dpa.

Tysk politiks tidligere glamourpar kunne åbenbart ikke få ægteskabet til at fungere, efter at Wulff kastede håndklædet i ringen i februar i fjor efter kun 20 måneder som statsoverhoved.

Sagen, der blev udløst af et omstridt huslån fra en rig forretningsmand og siden udvidet med en korruptionssigtelse, har fyldt for meget, skriver tabloidavisen Bild på sin netavis.

Det var Bild, der afslørede huslånet, hvilket forbundspræsidenten prøvede at forhindre ved at ringe til avisens chefredaktør, Kai Dieckmann. Han står også som forfatter på mandagens artikel på bild.de, hvor en af Wulffs CDU-partifæller citeres for følgende:

- Statsadvokater, ransagninger, efterforskninger - det kan sætte ethvert forhold på en prøve.

Parret mødte hinanden for seks år siden på en rejse til Sydafrika, mens Wulff var en af kronprinserne i forbundskansler Angela Merkels CDU og ministerpræsident i Niedersachsen, og den karismatiske Bettina Wulff arbejdede som pr-rådgiver.

Den tidligere førstedame afslørede i efteråret, at der var problemer i ægteskabet, da hun i sin selvbiografi skrev, at parret flere gange havde opsøgt en parterapeut.

- Jeg klandrer ham nogle gange for, at han nok har presset mig ind i rollen, skrev hun i bogen "Hinsides protokollen", der var et opgør med livet i rampelyset.

Bogen vakte dog mest opsigt, fordi forfatteren samtidig med et fogedforbud prøvede at stoppe rygter om, at hun tidligere skulle have arbejdet som luksus-escortpige.

Bettina Wulff bliver nu med parrets søn og sin søn fra et tidligere forhold boende i huset i Grossburgwedel uden for Hannover, som den omstridte kredit blev givet til, mens Christian Wulff er flyttet ind i en lejebolig i Hannover.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip