Skandaler får chefen for USA's Secret Service til at gå

Julia Pierson, chefen for Secret Service, der har ansvaret for den amerikanske præsidents sikkerhed, træder tilbage efter flere skandaler, meddeler Det Hvide Hus og indenrigsministeriet.

- I dag har Julia Pierson, direktøren for USA's Secret Service, tilbudt at træde tilbage, og jeg har accepteret det, siger den amerikanske indenrigsminister, Jeh Johnson, i en erklæring.

Talsmænd for Obama siger, at præsidenten har konkluderet, at en ny chef skulle indsættes.

Pierson har taget ansvaret for en række skandaler, som har rystet Secret Service.

Det var sagen om en 42-årig mand, som hoppede over hegnet til Det Hvide Hus og formåede at trænge et stykke ind i præsidentboligen med en kniv i lommen, der satte spot på vagtkorpsets problemer.

- Det er uacceptabelt, og jeg påtager mig det fulde ansvar, sagde Julia Pierson, da hun stod skoleret for en række amerikanske politikere på grund af striben af sager, der har slået skår i den hemmelige tjenestes omdømme.

Det sluttede dog ikke ved den tre timer lange høring. For senere kunne Washington Post afsløre, at præsident Barack Obama potentielt var i fare, da han 16. september tog elevatoren under et besøg i Atlanta i forbindelse med et møde om USA's svar på ebola-krisen.

For med i elevatoren var en bevæbnet mand, som tidligere har fået tre domme for overfald og vold.

Manden, der viste sig at bære en pistol, vakte opmærksomhed, da han ikke fulgte Secret Service-agenternes ordre om at stoppe med at bruge sit mobilkamera til at fotografere og filme præsidenten. Derudover opførte han sig mistænkeligt, lyder det fra avisens kilder.

Først da de stod ud af elevatoren, blev manden afhørt af Secret Service, som herefter lavede en søgning på manden i den nationale database. Her gik mandens kriminelle fortid op for dem.

Tre dage senere, 19. september, lykkedes det den dekorerede Irak-veteran Omar Gonzalez at hoppe over hegnet ved Det Hvide Hus, spurte over græsplænen og ind i præsidentboligen.

I første omgang blev det oplyst, at den 42-årige kun lige akkurat nåede ind ad døren, men Julia Pierson erkendte tirsdag, at manden havde kæmpet med en vagt inden for og nåede at løbe et godt stykke ind i palæet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip