Skandaler koster Sundhedsstyrelsens direktør jobbet

Efter næsten fem år på posten er Else Smith torsdag blevet fritstillet som administrerende direktør i Sundhedsstyrelsen.

Det er flere problematiske sager i styrelsen, som har kostet hende jobbet, bekræfter sundhedsminister Nick Hækkerup (S).

- Der er brug for at få ryddet op og moderniseret Sundhedsstyrelsen.

- Vi har gennem en årrække - under skiftende direktører og ministre - set en række sager, som har skabt usikkerhed om tilsynet med det danske sundhedsvæsen, siger Nick Hækkerup i en pressemeddelelse.

- Sager, som har gjort befolkningen usikker på, om tilsynet med vores sundhedsvæsen fungerer godt nok, lyder det fra ministeren.

Senest kunne DR Nyheder i februar fortælle, at Sundhedsstyrelsen udelod væsentlige oplysninger i sin redegørelse om styrelsens behandling af sagen om en hjerneskadet psykiater fra Vestjylland.

Sagen førte til dødsfald og flere tilfælde af fejlmedicinering af børn.

Torsdag oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse, at man har sendt yderligere 522 breve til patienter, der har været til behandling hos den hjerneskadede psykiater. Tilbage i februar fik 1379 patienter tilsendt et brev med samme besked.

Tidligere har Ekstra Bladet afsløret, at en læge fra Slagelse over en periode udskrev store mængder afhængighedsskabende lægemidler til patienter, selvom Sundhedsstyrelsen flere gange var advaret mod situationen.

I februar meddelte SF og Dansk Folkeparti, at de mente, at Else Smith burde trække sig fra sin post i Sundhedsstyrelsen, og begge partier er tilfredse med, at direktøren nu går af, så der kan blive ryddet op i styrelsen.

61-årige Else Smith har været ansat i Sundhedsstyrelsen siden 2004 og været direktør siden august 2010.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip