Skandaleramt lufthavn i Berlin åbner i 2017 - måske

Så er der igen håb om, at den store nye storlufthavn Brandenburg syd for den tyske hovedstad Berlin åbner. Denne gang satser man på en åbning i andet halvår 2017.

Bestyrelsen for lufthavnen mener således, at den skandaleramte og den voldsomt forsinkede lufthavn kan tages i brug i andet halvår af 2017 – seks år efter den først udmeldte åbningsdato 30. oktober 2011, skriver branchemagasinet Stand-By.

Bestyrelsen vurderer, at der nu er så meget styr på arbejdet med at få det kuldsejlede projekt tilbage på sporet, at de godt tør komme med et nyt forventet åbningstidspunkt.

Først i løbet af næste år kommer der en mere præcis dato på og allerede i foråret 2016 forventer man, at selve byggeriet står færdigt. Der er så afsat næsten halvandet år til test og myndighedsgodkendelser.

Det var særligt brandmyndighedernes godkendelse, der manglede, da lufthavnen havde rigget alle sejl til til en stor åbningsfest den 3. juni 2012.

Kun få uger før hev brandmyndighederne i nødbremsen og sagde nej til at godkende projektet. Udsugningen var ganske enkel effektiv nok til at kunne få røg fra en eventuel brand i terminalbygningerne suget væk hurtigst muligt.

Sidenhen har lufthavnen forsøgt sig med flere andre indvielsesdatoer og forventede indvielsesperioder samt snak om en blød opstart med kun ganske få daglige afgange. Alt det er dog forblevet ved snakken.

I kølvandet på bestyrelsens melding om en forventet åbning valgte lufthavnsprojektets direktør siden 2013, den tidligere airberlin-chef Hartmut Mehdorn, at træde tilbage.

Mehdorn har gennem længere tid været på kant med bestyrelsen i forhold til forventningerne til åbningstidspunkt, skriver Stand-By.

/ritzau/

 

Dagens Gossip