Skandinavens Guldpalme-håb fik afdæmpet modtagelse

18/05/2015 06:01

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Kritikken var positiv, men ikke overvældende, under søndag aftens første pressevisning af den norske filminstruktør Joachim Triers "Louder Than Bombs" ved filmfestivalen i Cannes.

Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Filmen er ene om at repræsentere Skandinavien i kampen om Guldpalmen, der næste søndag bliver uddelt til den bedste film i festivalens hovedkonkurrence, som i år omfatter 19 film.

Og da Joachim Trier er født på Nørrebro i København, er det også hans film, der skal heppes på, hvis der skal falde lidt glans af til Danmark på den prestigefyldte festival.

Den norske avis VG giver filmen fire ud af fem stjerner. Anmelder Jon Selås mener, at Joachim Trier gaber over lidt for meget i en ellers god film.

Den norske radiokanal NRK P3 derimod uddeler det maksimale antal stjerner til filmen.

Birger Vestmo, vært på kanalens filmprogram, beskriver "Louder Than Bombs" som "stille, smuk og poetisk om det usagte".

Ikke alle de store internationale filmmagasiner er endnu klar med deres vurdering, men det amerikanske medie The Wrap er begejstret, og Variety roser Joachim Trier for at have lavet en film, der udfordrer sit publikum.

The Playlist konstaterer, at filmen er blandt de, der knytter sig de største forventninger til på festivalen.

- Selv om "Louder Than Bombs" allerede har vist sig at kunne dele vandene, så synes jeg, at det er endnu en fascinerende film fra instruktøren, skriver anmelderen, der glæder sig til at se filmen endnu engang.

Salen var pakket, da "Louder Than Bombs" blev vist søndag, og publikum kvitterede med "høflig, men ikke entusiastisk applaus", skriver NTB's udsendte.

Instruktøren selv mener ikke, at det giver mening at konkurrere om film.

- Det er en kæmpe ære at være her, men jeg er enig med Woody Allen: Man kan ikke konkurrere om kunst, og jeg er meget enig med juryen, der sagde, at den ikke var i Cannes for at fortælle, hvad den ikke kunne lide, men tværtimod for at fortælle, hvad den kunne lide, sagde han forleden i Cannes til filmmagasinet Ekko.

"Louder Than Bombs" er dansk medproduceret af Mikkel Jersin og Bo Ehrhardt fra Nimbus Film, og så er den klippet i København af Joachim Trier og den danske klipper, Olivier Bugge Coutté.

/ritzau/