Skarp kritik af Lidegaard i solcellesag

Statsrevisorerne "kritiserer skarpt", at daværende klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) ikke har givet Folketinget fyldestgørende oplysninger i solcellesagen.

Det er den tredjehårdeste kritik, som statsrevisorerne kan give.

Den hårde kritik får den nuværende udenrigsminister for ikke at have oplyst Folketinget om huller i solcelleloven, inden den blev vedtaget. Inden vedtagelsen var Lidegaard i et notat orienteret om hullerne i loven, der ifølge Berlingske kan ende med at koste op mod 1,8 milliarder kroner.

- I enkelte tilfælde fremgår det, at Martin Lidegaard bevidst ikke har givet fyldestgørende oplysninger til Folketinget, siger formand for statsrevisorerne, Peder Larsen (SF), om kritikken.

Der var spekuleret i, at statsrevisorerne ville give Lidegaard en hårdere kritik på sin "karakterskala", men det berettiger sagen ikke til, mener de.

- Der er grund til at kritisere det her skarpt. Vi er enige om, at kritikken er passende ved den her lejlighed, siger statsrevisor Kristian Jensen (V).

Som klimaminister fik Martin Lidegaard en næse, men statsrevisorerne ønskede at undersøge sagen yderligere inklusive det lovforberedende arbejde.

Derfor fik statsrevisorerne Rigsrevisionen til at udarbejde en rapport.

Det er på baggrund af Rigsrevisionens rapport, at statsrevisorerne nu skarpt kritiserer den radikale politiker.

Det er uklart, hvad den skarpe kritik betyder for Lidegaards politiske fremtid.

- Nu er det op til Folketinget, hvordan de vil reagere på Lidegaards opførsel, siger statsrevisor Peder Larsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip