Skat får delvist medhold i sag om Shell-milliarder

Højesteret har i en sag mellem Skat og olieselskabet Shell besluttet, at Skat ikke skal betale så stort et beløb tilbage til Shell, som Østre Landsret afgjorde tilbage i 2013.

Humlen i sagen er, hvorvidt Skat havde ret til at opkræve en kulbrinteskat på op til 70 procent af selskabets renteindtægter og valutakursgevinster mellem 2002 og 2006.

- I Shells kulbrinteindkomst skulle medregnes valutakursgevinster, men ikke renteindtægter, fremgår det af dommen, som blev afsagt fredag.

Det betyder, at Skat altså har fået lidt ud af at anke til Højesteret. For landsretten var nået til et andet resultat, for så vidt angår valutakursgevinster, hvilket dengang betød, at Skat skulle betale 1,1 milliarder kroner tilbage til Shell.

Skatteministeriet og statens advokat, Kammeradvokaten, er nu ved at vurdere de økonomiske konsekvenser af Højesterets dom i forhold til landsrettens afgørelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip