Skat jager danske nulskatteborgere

Mistanken om økonomisk kriminalitet, illegal virksomhed og sort arbejde får nu Skat til at iværksætte en omfattende kontrolaktion blandt de mere end 45.000 danskere, der har så lav en indkomst, at de slet ikke betaler skat.

Det skriver Politiken onsdag.

Med en systematisk gennemgang af udvalgte sager skal Skats detektiver undersøge, om der er en sammenhæng mellem nulskatteborgernes privatøkonomi og den daglige levestandard, biler, boliger, røde bøffer og årgangsvine.

- Imellem de her mennesker kan der meget vel være kriminelle, der lever af indtægter fra fiktive selskaber, sort rengøring, narkosalg eller andre former for organiseret sort arbejde; det er dem, vi leder efter, siger skatteminister Benny Engelbrecht (S) til Politiken.

Det giver rigtig god mening at kulegrave de mange nulskatteborgere, mener skatteadvokaten Eduardo Vistisen.

- Det kan godt være, at der er en masse hjemmegående koner oppe i whiskybæltet, der ikke selv tjener penge, men lever af formuen eller af mandens indkomst, men det kan næppe forklare dette meget store antal borgere, der ingenting tjener, siger han til avisen.

Den nye kontrolaktion er omfattet af Skats nye indsatsplan for 2015, der bliver offentliggjort om kort tid.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip