Skat øger kontrollen med mindre virksomheder

Omkring 14.000 mindre virksomheder herhjemme kan forvente at blive kigget ekstra over skulderen af Skat, når det gælder koncerninterne handler.

Det skriver Børsen.

De seneste år har Skat haft flere medieomtalte opgør med store virksomheder som Novo Nordisk, ISS og Microsoft om såkaldt transferpricing. Begrebet dækker over interne handler mellem datterselskaber i en koncern.

Og nu kommer turen så til de mindre virksomheder, der har aktiviteter i flere lande. Den styrkede indsats fra Skats side er en konsekvens af, at Rigsrevisionen for nylig kritiserede, at transferpricing i mindre virksomheder reelt ikke er blevet kontrolleret.

Kun otte procent af de 77 sager i 2013 om transferpricing omfattede mindre virksomheder.

- Min forventning er, at vi vil lave flere kontroller, men ikke at det er noget, man skal gå og være bekymret for, siger Erling Andersen, indsatsleder i Skat, til Børsen.

Dansk-Tysk Handelskammer kritiserer Skat for at trække sager på området i langdrag, hvilket koster virksomheder tid og penge.

Og tænketanken Cepos er bekymret for, at mindre virksomheder vil vælge at acceptere et eventuelt krav om at betale ekstra i skat - også i de tilfælde, hvor de ikke er enige i afgørelsen.

- Risikoen for senere at stå med et kæmpe rentekrav får mange til at betale ved kasse et, selv om de er uenige i Skats forhøjelse. Så meget desto mere vigtigt er det, at Skat speeder sin del af processen op og ikke trækker en sag unødvendigt i langdrag, siger chefjurist Henriette Kinnunen fra Cepos.

/ritzau/

 

Dagens Gossip