Skat om Løkke-sag: Vi har tavshedspligt

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, kan risikere at få en henvendelse fra skattemyndigheder i sagen om Venstres køb af tøj og en ferierejse til partiformandens familie. Det vurderer skatteeksperter over for Ekstra Bladet.

Men danskerne skal ikke regne at få oplysninger om en eventuel skattesag. Venstre har gjort det klart, at man betragter spørgsmålet som en privatsag mellem Løkke og skattemyndighederne.

Direktøren for Skats indsatsafdelinger, Erling Andersen, understreger, at Skat har tavshedspligt i personsager.

Derfor vil Skat ikke oplyse, om man vil indlede en skattesag mod Lars Løkke Rasmussen, eller om man har rettet henvendelse til Venstres formand for at få oplysninger om, hvorvidt han har selvangivet frynsegoderne fra partiet.

- Jeg har absolut ingen kommentarer, når det drejer sig om personsager, siger Erling Andersen, der leder Skats kontrolsager af skattebetalinger.

Han henviser til, at skatteforvaltningslovens paragraf 17 fastslår, at Skat har ubetinget tavshedspligt i alt, hvad der berører personer og andre skatteydere som virksomheder.

- Lovgivningen er skruet sådan sammen, at det mellemværende, som borgere og virksomheder har med Skat, foregår i dyb fortrolighed, siger Erling Andersen til Ritzau.

Advokat Søren Aagaard, der er specialist i skatteret og skatteproces, har over for Ritzau vurderet, at Lars Løkke Rasmussen er forpligtet til at betale skat af de flybilletter, som partiet købte til Løkkes familie i forlængelse af et strategiseminar på den spanske ferieø Mallorca i 2011.

- Hvis der ikke er nogen forretningsmæssig eller erhvervsmæssig begrundelse for, at man tager ægtefælle og familie med, så beskatter man det hos Løkke. Det er ham, der skal sørge for at selvangive det, siger advokaten.

Venstre vil dog ikke oplyse, om Lars Løkke Rasmussen har selvangivet ferierejsen. Det er en privatsag mellem partiformanden og skattemyndighederne, lyder det.

I Ekstra Bladet vurderer flere skatteeksperter, at Lars Løkke Rasmussen ud over ferierejsen også er skattepligtig i forhold til de jakkesæt og skjorter for 152.000 kroner, som Venstres partikasse betalte for Løkke.

/ritzau/

 

Dagens Gossip