SKAT smækker kassen i: Skattecentre bliver kasseløse

Skrevet af John Meyer

01/02/2013

Mest læste i dag

Langt størstedelen af alle borgere og virksomheder vælger at klare deres betalinger til SKAT elektronisk. Derfor kan SKAT indført kasseløs betjening i de fleste skattecentre fra den 1. februar. For fremtiden vil det alene være muligt at betale kontant i Høje-Taastrup, Odense, Århus og Ålborg.

- Vi kan se, at antallet af kontantbetalinger i skattecentrene er styrtdykket. Derfor er det en naturlig udvikling, at vi følger med og lukker for nogle af kasserne i skattecentrene, siger underdirektør i SKAT Richard Hanlov.

Betalingerne på motorområdet udgjorde tidligere over 80 pct. af alle betalinger i skattecentrene. Disse betalinger håndteres nu enten digitalt eller gennem de 1.600 bilforhandlere og synshaller, der har overtaget store dele af opgaven med nummerplader, ny- og omregistrering fra SKAT. Og som en naturlig følge heraf bliver 23 skattecentre kasseløse.

- Som hidtil vil det stadigt være muligt, at betale sine regninger til SKAT via netbank eller fx på posthuset. Frivillig indbetaling af restskat kan man endda betale direkte på skat.dk. Og skulle man have mistet sit girokort, så kan vi hjælpe med et nyt, hvis man ringer til os, forklarer Richard Hanlov.

De fire steder, hvor der fortsat er kasser efter 1. februar er Høje-Taastrup, Odense, Århus og Ålborg. Borgere, der ønsker vejledning i, hvordan de kan betale elektronisk, kan læse mere på skat.dk.

SKATs toldekspeditionerne vil ikke blive berørt af ændringen og fortsætter som hidtil.